5. un 6. decembrīRīgas vēstures un kuģniecības muzejā risināsies konference Nākotnes mediji 2.0 sākušies!, ko organizē Latvijas Nacionālais Kino centrs un First Motion sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu un Film Angels Studio.

Kā radīt un pārdot stāstu digitālā pasaulē? Mediju un filmu industrijas piedzīvo nepārtrauktas pārmaiņas. Arvien biežāk projekti tiek īstenoti, vienlaikus izmantojot dažādas platformas – kombinējot filmu, interaktīvo spēļu, virtuālo kopienu, sociālo tīklu, mobilo aplikāciju sniegtās iespējas. Jaunie mediju izmantošanas paņēmieni maina stāstu veidošanas paņēmienus, publikas iesaistīšanas un arī ienākumu gūšanas veidus. Rodas jauni uzņēmējdarbības un sadarbības modeļi, rodas nepieciešamība pēc jauna veida profesionāļiem.  

Konference Nākotnes mediji 2.0 sākušies! aicina audiovizuālās jomas uzņēmējus, starpmediju producentus, spēļu attīstītājus, filmu skolas, filmu fondus, universitātes un studentus iepazīties ar starpmediju projektu veiksmes stāstiem, diskutēt par jauno mediju radītajiem izaicinājumiem un analizēt klasteru stratēģijas.

Dalība konferencē ir bez maksas.

Konferences programma šeit.
Lai pieteiktos, lūdzam aizpildīt pieteikuma veidlapu šeit.

Konferenci Atbalsta Latvijas Investīciju attīstības aģentūra un Ziemeļvalstu un Baltijas mobilitātes programma. First Motion Baltijas Jūras reģionā projekts, ko daļēji finansē Eiropas Savienība. First Motion atbalsta jaunus audiovizuālo projektu formātus un idejas, attīsta izplatīšanas platformu, pēta jaunus tirgus un vērtību ķēdes, attīsta apmācību un izglītību, uzlabo klasteru un politikas vadlīnijas.